Om oss

LetSea ble etablert i 1996 og er i dag Norges største forsøk- og forskningssenter for havbruk. Fiskeoppdrett blir stadig viktigere i arbeidet med å produsere nok mat til en verden i kraftig vekst.

Vår forskning bidrar til å utvikle en fortsatt bærekraftig vekst for Norges største, fornybare eksportnæring. LetSea er lokalisert i Dønna kommune på Helgeland, en kyst med naturgitte forhold for fiskeoppdrett. Her er klare, rene farvann med høy gjennomstrømming og gunstige temperaturer som reguleres av Golfstrømmen.

Våre oppdrag spenner over hele spekteret av forsøk og forskning. Vi har et praktisk, næringsrettet utgangspunkt og helhetlige konsepter som legger til rette for lønnsom og bærekraftig produksjon, bedre fiskehelse og økt bærekraft med redusert miljøavtrykk.

LetSea har i dag 70 ansatte. Vi er medeier i Biolaks, som utvikler egen teknologi for lukkede anlegg og i Water Front Development, forskningsparken Bjørnsøya i Dønna.

LetSea planlegger for videre vekst og et bredere engasjement. Vi ser derfor etter muligheter for tettere samarbeid med bedrifter som utvikler ny teknologi og metodikk for havbruksnæringen.

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.