YSK

Endelig får elever i Nordland velge YSK havbruk

En delegasjon fra bedriftene LetSea, Marine Harvest og Sandnessjøen videregående skole har vært på Fusa videregående for å forberede YSK utdanning til høsten. 

Fusa VGs har YSK (Yrkes-og studiekompetanse) utdanning som er et fireårig løp som vil gi elever både fagbrev i akvakultur og studiekompetanse med realfagene. Dette er et tilbud for framtida i Nordland og på Helgeland. Næringa er med for å skape godt utdannet personalet for framtida.

Elever ved Fusa videregående skole lovpriser utdanninga. De legger vekt på at studiet er unikt ved at de både får teori på skolen og god praksis fra næringa. Samtidig sier de at løpet de har valgt er krevende med to dager i bedrift og tre dager på skole fra skolestart.

Roar Isaksen som skal ivareta arbeidet fra Marin Harvest sier:

-Dette er en unik måte for elever å få kjennskap til næringa før eventuell høyere utdanning. Næringa trenger rekruttering med god kompetanse innenfor fiskehelse, ernæring, daglig drift, ha kjennskap til miljømessige konsekvenser med mere. I hele tatt praktisk teknisk kompetanse

Vi har fått god hjelp fra personalet på Fusa videregående skole og Bolaks som er en av deres samarbeidsbedrifter. Vi glede oss til oppstart av tilbudet og i full gang med.planlegging. Elevene som blir tatt opp på studiet vil få unik utdanning for framtida i Nordland.

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.