Første testgruppe av elever i Newton-rommet!

Vi har hatt gleden av å ha første testgruppe av elever fra Bjarnetjønna skole 5b og Newton-rommet! Det er alltid morsomt å lære engasjerte barn om laksen, vår næring og forskningen som foregår hos oss!

 

«Newton Sandnessjøen er en felles læringsarena for alle barn og unge i og rundt regionen Sandnessjøen. Her tilbys praktisk undervisning i matematikk, naturfag og teknologi. Vi har som mål at de som besøker Newton, skal ha stort læringsutbytte og gode læringsopplevelser. Realfag er viktig og gøy!» – Newton Sandessjøen

 

LetSea har gleden av å være en av samarbeidspartnerne i dette viktige prosjektet. En av modulene som Newton Sandessjøen tilbyr heter Fisk = mat. I denne modulen er målet å gi elevene grunnleggende kunnskap om laks. Denne kunnskapen tilegner de seg ved å gjennomgå teori om laks og oppdrett på skolen, før de besøker Newton-rommet og en av samarbeidspartnerne for å lære mer om hvordan det fungerer i praksis.

I dag fikk vi derfor besøk av en gjeng fra 5.klasse ved Bjarnetjønna skole. 5.klassingene startet dagen sin med et besøk på forsøksstasjonen vår på Solfjellsjøen. Her fikk de omvisning på anlegget og deretter en gjennomgang av hvordan moderne oppdrett foregår. I våre forsøksmerder fikk de sett både laks, torsk og rognkjeks.

Her er forsøkstekniker Frida Dalen Ivarsen i full sving med å vise fram og fortelle om anatomien hos laksen.

Etter besøket hos oss på Solfjellsjøen fikk de med seg fersk laks innover til Newton-rommet i Sandessjøen. Her skulle de studere laksen nærmere på egen hånd. Til slutt fikk de opplæring i hvordan man kan tilberede et sunt måltid av laks, og det beste; spise den!

 

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.