Foto: Morten Hofstad

Vi jobber for et felles «hus»

Visjonen er å samle bedrifter med tilknytning til havbruksnæringen i Sandnessjøen inn i et fellesskap. Visjonen er å etablere et miljøskapende og attraktivt kontorfellesskap for å fremme innovasjon, kompetanse, bemanning, bærekraft og samarbeid. Dette gjelder både selskap med hovedkontor, de med avdelingskontor eller de som ønsker å etablere seg.

 

Helgelands Blad skriver i sin «Leder» Onsdag 4. Mai.

Leder: Bygg Havhuset

LetSea går i spissen for å samle havbruksaktører under samme sak et sted i Sandnessjøen.

De ser for seg å reise et nytt bygg som kan bli hjem for bedrifter med til sammen et tresifret antall medarbeidere. Ideen henger sammen erfaringer fra flere hold, ikke minst næringshagene i SIVA-regi, at mindre bedrifter drar nytte av å tilhøre et større fellesskap.

Det har vist seg at ideer og utvikling gror bedre i et miljø der folk i tilstøtende næringer jobber og møtes i det daglige.

Havbruksnæringen på Helgeland har blitt drevet fram over nærmere 50 år av pionerene, først og fremst på Lovund og i Herøy.

Men Dønna og Alstahaug har i senere år meldt seg på med flere kompetansetunge bedrifter, som nettopp LetSea.

Samtidig er lokale servicebedrifter tilknyttet havbruksnæringen i kraftig vekst, alt fra miljø og veterinærtjenester, til dykkere, båtmannskap, og utstyrsprodusenter.

Verdiskapingen på kysten er for tiden enorm – ifølge minister Bjørnar Skjæran: «Oppdrettsnæringen på Helgeland eksporterer mer enn Alcoa og Mo Industripark til sammen».

Og mer er på gang.

Tidspunktet for å etablere et «Havhus» i Sandnessjøen kan dermed være ideell. I første omgang kommer et forprosjekt med kartlegging av aktørenes interesse for å leie seg inn.

Vi kan bare ønske lykke til.

https://www.hblad.no/2022/meninger/leder/leder-bygg-havhuset/

https://www.hblad.no/2022/nyheter/vil-bygge-et-havhus-i-sandnessjoen/

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.